Јединство у различитости: локално наспрам глобалног – Музика и уметност у обликовању европског културног идентитета, Факултет музичке уметнсоти, Универзитет уметности у Београду, 1–5 јул 2019. године

  • Милица Петровић Докторанд, Катедра за музикологију Факултет музичке уметности у Београду

Сажетак

Друга Летња школа као изборни курс у оквиру Жан Моне модула Музика и уметност у обликовању европског културног идентитета (Jean Monnet Module Music and Art in the Shaping of the European Cultural Identity – ARTE, 587577-EPP-1-2017-1-RS-EPPJMO-MODULE) на Катедри за музикологију Факултета музичке уметности, Универзитета уметности у Београду, под називом Јединство у различитости: локално наспрам глобалног – Музика и уметност у обликовању европског културног идентитета, одржан је на Факултету музичке уметности у периоду од 1. до 5. јула 2019. године. Курс су подржали Еразмус плус Жан Моне програм Европске уније, Факултет музичке уметности, Универзитет уметности у Београду и Министарство културе и медија Републике Србије.

##submission.authorBiography##

##submission.authorWithAffiliation##

Милица Петровић је докторски кандидат и стипендиста је Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Као стипендиста Милица Петровић је од 2017. до 2019. године била ангажована на пројекту Катедре за музикологију на Факултету музичке уметности Идентитети српске музике у светском културном контексту евиденциони број 177019 који је финансирало Министарство. Током студија, она је истраживала различите теме из опште историје музике, али њен главни фокус јесте национална историја музике, односно срспка православна црквена музика и дечји црквени хoрови.

Објављено
2020-07-19