Ivana Bašičević Antić, Trijumf reči u vizuelnoj umetnosti dvadesetog veka. Dimitrije Bašičević Mangelos i Marsel Brodars, Beograd: Orion Art, 2018.

  • Санела Николић Универзитет уметности у Београду, Факултет музичке уметности, Одељење комплементарних научно-стручних дисциплина

Сажетак

Приказ књиге

##submission.authorBiography##

##submission.authorWithAffiliation##

Санела Николић (1983), доцент за ужу научну област примењене естетике на Факултету музичке уметности, Универзитета уметности у Београду. Један је од уредника научног часописа АМ Journal of Art and Media Studies. Посвећена је истраживању авангардних уметничких школа и пракси, примењеној естетици као критичкој историји хуманистике, питањима интердисциплинарности и трансдисциплинарности хуманистике и дигиталној хуманистици. Осим више чланака објављених у зборницима радова и часописима у земљи и иностранству написала је и две књиге Авангардна уметност као теоријска пракса – Black Mountain College, Дармштатски интернационални летњи курсеви за Нову музику и Tel Quel (2015) и Баухаус – примењена естетика музике, театра и плеса (2016). Независни је делегат Интернационалног друштва за естетику (2019–2022) и чланица Музиколошког друштва Србије.

Објављено
2019-12-31