Једна важна ствар коју је западна савремена музика заборавила: радост. Интервју са композиторком Аном Соколовић

  • Бранислава Трифуновић Докторанд, Универзитет у Новом Саду, Академија уметности, Департман музичке уметности, Катедра за музикологију и етномузикологију
Кључне речи: Ана Соколовић, савремена музика

Сажетак

Стваралаштво Ане Соколовић (р. 1968) парадигматичан је пример веома успешне релације између две културне сфере – српске и канадске. Ова уметница већ више од две деценије гради успешну композиторску каријеру у Канади.

Чланак примљен 20. јуна 2019; Прихваћен: 28. новембра 2019; Публикован онлајн: 31. децембра 2019.

##submission.authorBiography##

##submission.authorWithAffiliation##

Završila je osnovne i master studije na programu Muzikologija Akademije umetnosti u Novom Sadu, sa master tezom „Opera Svadba Ane Sokolović u društvenom kontekstu“. Na istom fakultetu trenutno pohađa doktorske studije Muzikologije. Dobitnica je Stipendije za studijska putovanja fondacije dr Zoran Đinđić za boravak na ,,Festival junger Künstler” u Bajrojtu (2012). Tokom realizacije Tempus projekta InMusWB za uvođenje interdisciplinarnosti u studije muzike na Balkanu, bila je član Project Board for Quality Control and Monitoring (PBQAM, od 2013 do 2014. godine). Autor je nekolicine radova štampanih u Zbornicima Matice srpske i Muzikologiji. Sarađivala je sa Radio-televizijom Vojvodine, festivalima NOMUS i SOMUS.

 

Објављено
2019-12-31